Nieuws

Doet u mee aan de Biobank Hoorn Diabetes Zorg Studie 2023?
22 januari 2024 // Vanaf deze week kan de uitnodiging voor de Biobank Hoorn Diabetes Zorg Studie weer in de brievenbus liggen. De komende jaren worden de patiënten van het Diabetes Zorg Systeem opnieuw onderzocht door het Amsterdam UMC. Door deel te nemen helpt u om kennis over het verloop van diabetes type 2 te vergroten. Deze kennis is hard nodig om in de toekomst diabetes zorg te verbeteren.
 
Nieuwe studie over voorspellen en progressie van hartfalen 
19 januari 2024 // Onderzoeker dr. Marieke Blom heeft onlangs financiering gekregen om hartfalen bij  type 2 diabetes beter te kunnen voorspellen en het verloop van het hartfalen beter in kaart te kunnen brengen.  

Steeds meer mensen met diabetes type 2 krijgen te maken met hartfalen, in het bijzonder van hartfalen met een behouden linkerhartkamerfunctie (“HFpEF”). Ondanks dat afwijkingen in het hart vaak al langere tijd aanwezig zijn wordt bij veel mensen de diagnose pas gesteld op het moment van een ziekenhuis opname of bij lichamelijke klachten. Een eerdere diagnose van hartfalen zouden deze ziekehuisopnames of lichamelijke klachten wellicht in de toekomst kunnen voorkomen.

Spotlight

Providing new perspectives on obesity Aim project SPOTLIGHT was conducted in the period 2012 to 2016 and has systematically defined

Lees verder

Supreme nudge

Nudging and pricing in supermarket setting. Aim project The aim of this project was to investigate the effects of nudging

Lees verder