Het onderzoeksteam

De Hoorn Studies worden geleid door prof. Joline Beulens (Epidemiologie en Data Science) en prof. Petra Elders (Huisartsgeneeskunde). Zij werken samen met een team van senior onderzoekers. Ook een enthousiaste groep jonge onderzoekers neemt deel aan onderzoeksprojecten samen met onderwijsassistenten. 

Maak kennis met het onderzoeksteam.

Seniors

Joline Beulens, professor Leefstijl en Epidemiologie van Chronische Ziekten

Petra Elders, professor Huisartsgeneeskunde Diabeteszorg

Marieke Blom, senior onderzoeker

Mirthe Muilwijk, postdoc onderzoeker

Giel Nijpels, emeritus professor Huisartsgeneeskunde Diabeteszorg

Sharon Remmelzwaal, postdoc onderzoeker

Femke Rutters, universitair docent diabetes en slaap

Leen ’t Hart, senior onderzoeker

Nicole den Braver, universitair docent Leefstijl en Leefomgeving in de Zorg

Charlotte Andriessen, postdoc onderzoeker

Peter Harms, postdoc onderzoeker

Stuurgroep en processen

De stuurgroep van de Hoorn Studies komt maandelijks bij elkaar om organisatie van onderzoeksprojecten te bespreken. Zij beoordeelt of aanvragen voor het gebruik van de onderzoeksgegevens passen bij de doelstellingen van de Hoorn Studies, en of patiënten toestemming hebben gegeven. De gegevens worden gecodeerd verwerkt om de privacy van deelnemers te waarborgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met hoornstudy@vumc.nl

De financiering van de cohort studies hebben een divers karakter. Oorspronkelijk werd uit eerste geldstroom (overheid) het eerste onderzoek gefinancierd, maar daarna zijn subsidies verworven van zowel 2de (NWO, ZonMw), 3de (Hartstichting, Diabetesfonds) en 4de geldstroom (Industrie).

De Hoorn Studies zijn betrokken bij (inter)nationale projecten over onder meer biomarkers en voorspellingsmodellen voor type 2 diabetes en complicaties. De stuurgroep is geïnteresseerd in samenwerkingen met externe onderzoekers.

Projecten

Bekijk de diverse projecten voortkomend uit de Hoorn Studies hieronder.